A minőség ára

A zárcsere mindennapos dolog. A lakosság részéről a közbiztonság magas szintű odafigyelést követel. Ha csak a leg halványabb gyanú merül fel bennünk, hogy lakásunk védelme nem megfelelő, vagy másnak is lehet kulcsa a lakásunkhoz érdemes lecserélni azt.

Előfordult már Önnel, hogy éjjel megijedt a zajoktól netalán kulcszörgést hallott? Az ember hajlamos nem oda figyelni ezekre, pedig érdemes lenne. Ha eljön a reggel már mindent máshogy látunk és nem foglalkozunk a történtekkel.

Érdemes végig gondolni, kik laktak előttünk tulajdonunkban, kinek lehet ahhoz kulcsa. A költözéssel járó bonyodalmak miatt sokan elfelejtik azt a fontos teendőt, hogy költözéskor kicseréljék a zárat. Nyugalmunk érdekében érdemes lecserélni a zárat. Ilyenkor az első ami felmerül bennünk, hogy mennyi ennek a költsége, vagy ez most nem fér bele a keretbe. Azonban ha arra gondolunk, hogy ez az összeg mennyi értékünket védi, máris jelentéktelennek tűnik az a pénz.

Első látszatra butaságnak tűnik, de az egészségünk és a zárcsere összefügg. Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi az összefüggés. A válasz nagyon egyszerű. Bizonyított tény, hogy a szervezet egészségi állapotára nagy hatással van a biztonságérzet és a nyugalom. Ha a most elmondottakat hozzáadjuk az új zár költségéhez, nem tűnik jelentősnek. Mi kerülhetne többe, mint az egészségünk? A válasz egyszerű, semmi. A legnagyobb biztonsági érzetet a legmagasabb technológia biztosítja. A csere tehát jó befektetés, melynek csak előnyei vannak.

A munkát érdemes minden esetben szakemberre bízni. Általában a hét minden napján, non stop rendelkezésre állnak legyen szó kódkártyás, biztonsági ajtós, hevederzárakról.

A betörések módszerének számtalan formája van. A leggyakoribb a zár fésűs módszerrel való kinyitása. Annyit érdemes erről tudni, hogy a régi és olcsó kategóriás záraknál tudják a leginkább használni. Ezeket védő csapok nélkül forgalmazzák, függőleges kulccsal. Ilyen esetekben a zárfésűs betörés után a biztosító nem fizet, mert nincs nyoma betörésnek. Lap fúrt kulcsos betéteket érdemes vásárolni, mellyel nem lehet függőleges fúrást végezni. A roncsolás illetéktelen behatolás esetén kizárt.

Érdemes oda figyelni a zárbetét zártakaró pajzsból ne lógjon ki jobban, mert így könnyen rá lehet fogni fogóval.

Annyi más esetben, így most is bebizonyosodik az a tényállás, hogy a minőségen nem érdemes gondolkodni. Egészségünk, békességünk és boldogságunk nem mérhető pénzben.